fbpx
10

De ce nu vrea omul sa piarda pasarea din mana pentru aceea de pe gard? Video

De obicei şi de regulă problemele cu hidroizolatia respectiv anomaliile cu echilibrul termic provoacă dureri de cap pentru locatari la majoritatea blocurilor de locuinţe.

Oare există soluţii de siguranţă pentru rezolvarea problemelor de acest gen pe o terasă de bloc ? Oare se poate că nu trebuie să ne fie frică de precipitaţii, de frig în anotimpul rece, de căldură vara?

Dacă te interesează experienţa unui locatar de bloc de locuinţe din Capitală sau crezi că si tu te- ai putea lovi de aceste probleme căutând după soluţii de siguranţă o să poţi găsi informaţii utile în filmuleţul următor:

 

admin
 

Autorul lucrează de 20 de ani în prefabricarea și montajul prelatelor hidroizolante cu durata pe viață cuprinzând izolarea acoperișurilor terasă, izolarea iazurilor și bazinelor de apă, izolarea perimetrală a ferestrelor și ușilor cu benzi de cauciuc tăiate la dimensiune. În timpul său liber studiază sportul aikido care o vede arta marțială ce are scopul de a suporta dezvoltarea personală a partenerului, filosofie care o aplică cu desăvărșire atât în viața personală căt și în cea profesională concentrându- se la servirea clienților sprijinind atât proiectarea respectiv execuția hidroizolațiilor cât și supervizarea periodică pe o perioadă de 50 de ani a lucrărilor gata executate oferind astfel sprijin fizic pe jumătate de secol.

  • Miruna spune:

    Buna ziua. Am si eu o nedumerire a propos de hidroizolatia terasei blocului in care locuiesc si as avea mare nevoie de un sfat.
    Blocul a fost construit in 1959, tot atunci s-a facut si hidroizolatia terasei. In ultimii 50 de ani aceasta s-a deteriorat, evident. A mai fost carpit pe ici pe colo, dar fara mare folos, apartamentele de la ultimul etaj devenind nelocuibile.

    Nedumerirea/intrebarea mea:
    1. pentru refacera ei este nevoie a se decoperta totul pana la sapa de beton, sau e suficienta o decopertare pana la primul strat – un soi de de „carton” – de sub bitum? Mentionez ca terasa este circulabila si deasupra sunt dale de beton peste un soi de nisip.
    2. sau: este suficienta repararea zonelor unde primul strat de hidroizolatie – „cartonul” respectiv – prezinta umflaturi, sau e mai eficient a se reface cu totul?

    Va multumesc anticipat

  • Izolatorul spune:

    1. raspunsul la aceasta intrebare este urmatorul: adancimea/ modul de descopertare stratificatie existenta depinde de solutia de hidroizolare care se doreste a fi aplicata. In cazul de fata sistemul Prelasti ar pretinde doar descopertarea ultimului strat, celui de uzura. Repetam: la alte sisteme acesta poate fi complet diferit.
    2. orice sistem s- ar alege, recomandarea noastra este de a se realiza o impermeabilizare noua pe toata suprafata acoperisului, inclusiv rezolvarea tehnica si corecta a tuturor detaliilor de acoperis. Apa este un agent natural care ,,nu face compromisuri” motiv pentru care o siguranta reala presupune protectie integrala.

  • VALI spune:

    Buna ziua. Stau la etajul IV al unui bolc de apartamente la care s-a adaugat de cativa ani un acoperis tip sarpanta nu prea bine executata, apa infiltrandu-se printre placi si ajungand de multe ori si in casa. am auzit de varianta de hidroizolatie cu spuma poliuretanica si intrebarea mea este daca se poate executa aceasta lucare , cu ce costuri si ce randament

  • Izolatorul spune:

    Nu cunoastem in ce conditii se poate folosi spuma, iar pentru astfel de situatii va putem recomanda cu toata increderea montajul unei prelate Prelasti cu durabilitate de decenii, direct peste tabla ce va folosi ca suport pentru fixarea prin lipire sistem. In fapt aceasta metoda am folosit- o de nenumarate ori cu succes. In curand vom publica un film, vizualizand una dintre lucrarile de acest gen realizate de noi cu unul dintre Beneficiarii nostri.

  • horga ionel spune:

    Buna ziua
    Locuiesc la etajul IV al unui bloc cu 4 nivele(construit in 1961 ).Starea hidroizolatiei s-a agravat in ultima perioada de timp ceea ce a determinat infiltratii mari de apa prin planseu.
    Intentionez ca in perioada de vara sa efectuez o lucrare de hidroizolatie care va consta in urmatoarele operatii:
    1. decopertarea vechii hidroizolatii ( aprox 100mm)
    2. refacerea pantei de scurgere;
    3. aplicarea de polistiren extrudat cu grosimea de 50 mm cu un adeziv corespunzator
    Intrebarea mea pentru dvs este urmatoarea :
    -sistemul Prelasti poate fi aplicat direct pe stratul de polistiren extrudat ?
    Daca raspunsul este pozitiv , va rog sa-mi spuneti care ar fi aproximativ costul unei astfel de operatii , tinand cont ca suprafata de acoperit este de aprox 150 mmp si daca lucrarea trebuie executata numai de specialistii firmei dvs .
    Cu stima I.Horga -Galati

  • Izolatorul spune:

    Buna ziua,
    Descopertarea hidroizolatiei existente costa bani, perturba folosinta linistita imobil, genereaza cheltuieli de transport, de depozitare, are impact negativ asupra mediului, samd. In majoritatea cazurilor, desfacerea hidroizolatiei vechi conduce la distrugerea partiala sau totala a straturilor precum termoizolatia si pantele de scurgere existente.

    Va ganditi sa evitati cheltuielile si problemele enumerate mai sus aerisind stratul termoizolant vechi cu scopul ca impreuna cu pantele de ape existente sa participe volumetric si fizic atat la crestera substantiala al inertiei termice stratificatie protectoare acoperis, cat si la redobandirea partiala a capacitatii de izolare termica stratul termoizolant vechi?
    Doriti sa aveti un sistem termo-hidroizolant peste imobil care lucreaza mai bine de jumatate de secol peste casa?
    Doriti ca proiectarea termosistemului Brilliant Seal (cu toate detaliile tehnice acoperis) si executarea lui sa fie certificata calitativ si garantat tocmai de Brilliant Seal?

    Va recomandam aplicatorii agreati de Brilliant Seal, respectiv utilizarea unui strat de evacuare vapori de apa (membrana polietililena extrudata de inalta densitate – de ex. Tefond) peste care sa se monteze polistirenul extrudat (XPS) si prelata Brilliant Seal (permeabila la vapori de apa) prin ancorare mecanica. Ancorarea mecanica a prelatei are rolul clasic de a fixa prelata Briliant Seal de terasa iar suruburile fixare trebuie sa fie suficient de lungi sa penetreze hidroizolatia ajungand la termoizolatia veche creand astfel goluri pentru aerisire, facilitand in timp aerarea si uscarea stratului termo si in mod implicit a pantei de apa.

    Pentru a va informa despre pretul aproximativ lucrare, va vom suna foarte curand. Cazul in care va intereseaza solutia tehnica concreta vom efectua expertiza gratuita de domeniu.

  • yulan spune:

    locuiesc la etajul IV al unui bloc si din cauza intemperiilor este necesara refacerea hidroizolatiei.Suprafata ce trebuie refacuta este de aproximativ 330 mp. Desi am solicitat administratorului de asociatie sa va contacteze cred ca nu a facut acest lucru.De aceea va rog respectuos sa ma informati ce pasi trebuiesc urmati pentru a primi o oferta de preturi de la firma dumneavoastra. va salut cu respect!

  • Izolatorul spune:

    Refacerea de acoperis poate fi facuta in foarte multe moduri pentru ca, asa cum obisnuim sa afirmam: nu exista doua acoperisuri identice.
    Celalalt element esential foarte important deloc de neglijat la operatia de refacere acoperisuri blocuri de locuinte este responsabilitatea uriasa al administratorului asociatiei de proprietari, pe considerentul ca apa este un agent natural care nu iarta, nu poti face compromisuri cu ea, o solutie incorecta cauzand prejudicii de valori foarte serioase.
    Va intereseaza o solutie tehnica de siguranta, elaborata gratuit de colegii nostri?
    Sfatul nostru este sa incercati sa va convingeti administratorul dvs. sa ne contacteze pentru ca dansul este singurul pe masura sa va reprezinte asociatia de proprietari din care faceti si dvs. parte, in cadrul unui eventual contract de prestari servicii . Asociatia de proprietari dispune de personalitate juridica si este reprezentata legal de administratorul ales.

  • yulan spune:

    va rog respectuos sa imi comunicati daca ati fost contactati de administratorul asoc PT.13/2 Unirii din Buzau in problema refacerii hidroizolatiei blocului in care locuiesc si stadiul derularii discutiilor.Va multumesc!

  • Izolatorul spune:

    Buna ziua,

    yulan, am fost contactati de reprezentanta administrator asociatia proprietari, discutie in urma careia lucrarea am ofertat-o in trei variante durata de viata.

  • >