Biserica Sfânta Cruce Maramureş – Studiu de caz refacere hidroizolaţie. Slideshow
Pentru a se afla starea tehnică stratificaţie hidroizolaţie şi structura de rezistenţă acoperiş aparţinând Bisericii Sfânta Cruce din Baia- Mare, am realizat prealabil lucrării un foraj de explorare prin stratificaţia existentă.
Concluzie: stratificaţia toată îmbibată în apă, protecţie echivalentă cu cifra zero…
Enoriaşii bisericii au decis să refacă hidroizolaţia cu ceva ,,sigur şi bun”… Vrei să sţii mai departe ce s- a întămplat?
[kml_flashembed movie=”http://duroseal.ro/wp-content/uploads/2007/filme/Sfanta cruce.swf” height=”537″ width=”716″ /] Comentează, sugerează, întreabă!
Buna ziua,
In penultimul slide scrie:
„Apa baltestel, dar deja pe un material care este imun la ea”
De asemenea am citit si ca acest acest material (MEMBRANA PRELASTI DIN CAUCIUC PIRELI) are o capacitate de intindere pana la rupere >400%, deci chiar apa inghetand nu afecteaza materialul. Corect? Totusi… ramane apa acolo? Se elimina doar prin evaporare? Intreb deoarece am inteles ca nu are nici o importanta acea cantitate de apa.
O alta intrebare: este recomandat a pune pietris peste acest material? sau este la cerinta clientului?
O alta intrebare: cat a durat din momentul in care ati primit acordul pentru a realiza izolatia si pana ati finalizat lucrarea?
Multumesc anticipat,
Cu respect,
Ionut
Domnule Ionut,
Acoperisurile tip terasa sunt deseori cu apa baltitoare deasupra stratificatiei. Cazul de fata prezinta astfel o situatie des intalnita la noi in tara, si nu numai… Materialul hidro trebuie sa fie rezistent la acumularile de apa.
Sa va spun ca sistemul Prelasti face fata provocarilor inghet- dezghetului.
A se pune sau a nu se pune peste sistem alt material depinde in primul rau de beneficiar.
Lucrarea s- a desfasurat intr- o perioada totala de doua saptamani (suprafata de aprox. 1000 mp).